:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 03, 2019   18:44

0

257

Porošenko podneo dokumenta za predsedničku kandidaturu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko dostavio je dokumenta Centralnoj izbornoj komisiji (CEC) kako bi se registrovao kao predsednički kandidat, rekao je njegov portparol Svjatoslav Cegolko.

Vest da će se ukrajinski predsednik Petro Porošenko kandidovati za predsednika, Svjetoslav Cegolko je objavio na svom nalogu na Fejsbuku, poslednjeg dana za predavanje dokumenata Centralnoj izbornoj komisiji za registraciju kandidature, prenosi Tas.

Porošenko je, inače, 29. januara objavio da planira da se nadmeće za još jedan predsednički mandat kao nezavisan kandidat.

Do večeras je 74 ljudi iskoristilo mogućnost da se registruju kao predsednički kandidati, a CEC je odobrila 28 kandidatura, dok je 22 zahteva odbačeno iz različitih razloga.

Među onima koji su registrovani kao kandidati za predsednika Ukrajine su šoumen Vladimir Zelenski, liderka partije Batkivščina Julija Timošenko, lider Partije za građansku poziciju Anatolij Gricenko i suosnivač partije Opoziciona platforma za život Jurij Bojko.

Predsednički izbori u Ukrajini zakazani su za 31. mart.

Prema rezultatima najnovijih anketa, po rejtingu prednjači šoumen Vladimir Zelenski, a u stopu ga prate Julija Timošenko i aktuelni predsednik Petro Porošenko, navodi ruska agencija.

Izvor: Танјуг

Petro Porošenkokandidatura za predsednika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva