Portparol Specijalnog suda za zločine OVK: Objavljivanje svedočenja pokušaj miniranja pravde

:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2020   20:12

0

20

Portparol Specijalnog suda za zločine OVK: Objavljivanje svedočenja pokušaj miniranja pravde

Kristofer Benet, portparol Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu, smatra da se Udruženje ratnih veterana OVK više puta upustilo u aktivnosti koje su, kako veruje, usmerene na miniranje dolične primene pravde.

Kristofer Benet u izjavi dostavljenoj medijima navodi da je tokom prošlih nekoliko nedelja, njegova kancelarija primila mnoga pitanja od novinara o izjavama koje je dalo Udruženje ratnih veterana OVK, a koje se, ističe, više puta upustilo u aktivnosti koje su, kako veruje, usmerene na miniranje dolične primene pravde.

"U to isto vreme sam primetio hvale vredni profesionalizam i moralni integritet kosovskih novinara i drugih komentatora u javnosti, od kojih su mnogi jasno rekli kako takve aktivnosti miniraju vladavinu zakona i kurs pravde", napomenuo je portparol Specijalnog suda za zločine OVK.

Benet je u izjavi pohvalio "moralne novinare širom Kosova" koji su odbili da publikuju dokumente koje su dobili, kao i mnoge novinare koji su sudu dobrovoljno predali dokumente koje su primili od strane Udruženja veterana OVK i javno naznačili da bi sudelovanje u deljenju takvih informacija moglo da predstavlja krivično delo po Krivičnom zakoniku Kosova.

"Specijalizovano tužilaštvo je posvećeno istrazi i krivičnom gonjenju pojedinaca koji su počinili takva krivična dela, uključujući otkrivanje identiteta lica koja bi mogla da budu pozvana na sud ili bilo kakvih informacija koja mogu da dovedu do njihove identifikacije", napomenuo je Kristofer Benet.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva