:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2023   10:12

0

78

Portparol: Zelenski, ipak, nije potvrdio pad Bahmuta

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, nije potvrdio da su ruske snage zauzele grad Bahmut na istoku Ukrajine, izjavio je danas njegov portparol Sergij Nikiforov. 

Nikiforov je napisao na Fejsbuku da je, na pitanje novinara da li je tačno to što su Rusi rekli da su zauzeli Bahmut, Zelenski odgovorio:  "Mislim da ne".

"Na ovaj način predsednik je demantovao da je Bahmut zauzet", tvrdi Nikiforov, preneo je Rojters.

 Prethodno je ta britanska agencija objavila da je Zelenski, na pitanje da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva, odgovorio: "Mislim da ne".

"Danas je Bahmut samo u našim srcima", rekao je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

Američka agencija Asošijeted pres je, takođe, bila javila da je Zelenski potvrdio da je Rusija preuzela kontrolu nad Bahmutom.

Kako je u prvom izveštaju preneo AP, Zelenski je kazao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

Borbe za Bahmut trajale su osam meseci i vodila ih je ruska privatna paravojna organizacija "Vagner" uz podršku ruske vojske.

Da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad Bahmutom najpre je u subotu objavio vođa ruske privatne paravojne organizacije "Vagner", Jevgenij Prigožin.

Rusko Ministarstvo odbrane je zatim potvrdilo da je Bahmut ''oslobođen'', nakon čega je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao  organizaciji "Vagner" i pripadnicima Oružanih snaga Rusije na zauzimanju tog ukrajinskog grada.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaRusijaratZelenskiBahmut
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva