:

:

TV Most

Foto: T a n j u g / arhivska fotografija

clock

April 21, 2019   10:15

0

245

Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji navodi da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije. Najavljuje nove investicije. Ističe da će poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biti dodatan impuls za unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje.

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji, rekla je za RTS da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

"Od samog početka Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije – izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji između Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763", navodi Bo.

Najavljuje nove investicije Kine u Srbiju.

"Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine", navodi ambasadorka.

Smatra da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodioca najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

"Uverena sam da će učešće predsednika Vučića na Drugom forumu 'Pojas i put'  i sastanak dva predsednika dati novi impuls za unapređenje bilateralne saradnje Kine i Srbije u budućnosti", zaključila je ambasadorka.

Izvor: RTS

Čen BoKinaSrbijaPojas i putVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva