:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 06, 2019   9:40

0

92

Poslanici danas nastavljaju načelnu raspravu

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas načelnu raspravu o predlozima, izmenanama i dopunama zakona iz oblasti poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, koji su na dnevnom redu Prve sednice Prvog zasedanja parlamenta u ovoj godini.

Redovno prolećno zasedanje započelo je u utorak, a na prvoj sednici poslanicima su se obratili ministri državne uprave i lokalne samouprave i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branko Ružić i Branilsav Nedimović, koji su obrazlagali predložene zakone i izmene i dopune zakona.

Ministar Ružić govoreći o Centralnom registru stanovništva, koji će na jednom mestu objediniti podatke o građanima iz 13 različitih službenih evidencija i koji će biti uspostavljen do septembra 2020. godine, naveo je da će na taj način objedinjeni podaci građanima štedeti i vreme i novac. 

Ministar Nedimović je skupštinsko zasedanje iskoristio da demantuje vesti sa društvenih mreža da se u Srbiji uvodi GMO hrana. Kako je naveo, u Srbiji postoji nulta tolerancija na proizvodnju i trgovinu genetski modifikovanim organizmima (GMO). 

"Molim vas kao Boga ne uznemiravajte javnost. Neka je na čast onome ko pokušava da naruši fitosanitarnu sigurnost ove zemlje", rekao je Nedimović. 

Poslanici nekih opozicionih partija bojkotuju rad parlamenta, a šefovi njihovih poslaničkih grupa su u holu Doma Narodne skupštine organizovali "paralelni parlament".

Izvor: Танјуг

Skupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva