:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2021   14:21

0

156

Poslanici EP: Konstruktivan sastanak, dogovoreni dalji koraci

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvid Mekalister i evroparlamentarci Vladimir Bilčik i Tanja Fajon u zajedničkom saopštenju navode da su imali konstruktivan sastanak sa predsednikom parlamenta Srbije Ivicom Dačićem, ko-pokretačem procesa međustranačkog dijaloga, tokom kojeg su se dogovorili o narednim koracima koji će podržati konsenzus i izgradnju poverenja širom političkog spektra u Srbiji.

"Mi čvrsto verujemo da je proces međustranackog dijaloga koji je omogućio Evropski parlament u najboljem interesu Srbije i da je važan element u naporima zemlje da dalje jača demokratiju i poverenje građana u institucije i u izborni proces", naveli su oni nakon formalnog pokretanja druge faze međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Kako su naglasili, u ovom procesu, uloga Evropskog parlamenta nije da donese gotova rešenja, već da olakša dijalog u kome bi se političke stranke mogle dogovoriti o relevantnim pitanjima i temama od zajedničkog interesa.

U saopštenju se dodaje da će tokom ove druge faze procesa, tim za posredovanje sprovoditi niz konsultacija sa svim relevantnim zainteresovanim stranama u Srbiji.

Na današnjem onlajn sastanku učestvovali su pored Dačića i Mekalistera, evroparlamentarci Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Izvor: Танјуг

MekalisterBilčikFajonmeđustranački dijalogEPDačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva