:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2019   12:19

0

207

Poslanici razmatraju amandmane na budžet

Deo poslanika opozicije već 329. dan ne dolazi na sednice parlamenta, ali uredno prima platu, poručili su poslanici SNS u Skupštini Srbije, koja je danas nastavila raspravu o predlogu budžeta za 2020. godinu razmatranjem 115 podnetih amandmana.

Poslanik SNS Aleksandar Marković je istakao da je tačno 329. dan kako poslanici dela opozicije ne dolaze na posao ali, kako kaže, primaju platu i pozvao ih da u skupštinskoj sali pokušaju da iznesu neki predlog ili program.

"Ni danas nisu našli za shodno da dođu i ponude argumentaciju, ako je imaju. Tako pokazuju odnos prema skupštini i predlogu budžeta, ali i prema građanima Srbije. Neki od njih su podneli amandmane, i a neki najavili konferencije u holu skupštine", rekao je Marković.

On je istakao da očekuju od tog dela opozicije da uđe u salu i prisustvuje sednici parlamenta i suprotstavi se argumentima, iznoseći neki predlog ili program, ako ga ima.

"Imamo posla sa osvedočenim lažovima fantastične vrste. Najnovija laž Boška Obradovića i Marinike Tepić je što su pokušali u svom konstruisanju afera da nas posvađaju sa Rusijom i pokazali osminu dokumenta koji je trebalo da dokaže navodnu prodaju oružja Ukrajincima, ali je predsednik Vučić obelodanio koliko lažu. Sakrili su pritom dve stranice u kojima se jasno vidi da je krajnji kupac Poljska i da to nema veze sa Ukrajinom i sa, kako kažu, ubijanjem ruske dece", naglasio je Marković.

Istakao je da deo opozicije svakodnevno izmišlja optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova vlade i SNS.

"Pre dva dana je izašao zanimljiv tekst u Blicu, za koji se ne može reći da su režimske, izašao je intervju Jelene Anasonović, organizatorke protesta 'Jedan od pet miliona', u kome ona potvrđuje da ti protesti nisu građanski i da su vrlo politički i kreirani od strane Saveza za Srbiju i Dragana Đilasa", napomenuo je Marković.

Poslanik Srbislav Filipović iz SNS je, takođe, istakao da poslanici dela opozicije primaju lepu platu, ali ne dolaze na posao u parlament.

"Radite protiv interesa svoje zemlje, pokušavate da je posvađate sa regionom, celim svetom, da izazovete neku aferu gde ćete kao političko - tajkunsko - kriminalna politička opcija da izvučete korist, ali građanima samo da nanesete štetu. Ni reč o budžetu i finansijama i programu koji biste ponudili građanima", poručio je Filipović.

Poslanik SRS Nemanja Šarović je ponovo pitao zašto u predlogu budžeta za 2020. nisu predviđena sredstva potrebna da bi se nadoknadilo penzionerima ono što im je, kako kaže, vlast otela nezakonitim umanjenjem penzija.

Skupština Srbije počela je razmatranje predloženog budžeta u sredu, 20. novembra, a načelna rasprava je završena u petak, 22.novembra.

Predlogom zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu predviđeni su prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijebudžet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva