:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Oktobar 13, 2021   13:36

0

253

Poslanici SNS pozivaju KFOR da reaguje

Predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrasnje poslove i poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je danas šta je još potrebno da se desi na severu Kosova i Metohije da međunarodna zajednica reaguje.

I drugi poslanici Srpske napredne stranke, povodom najnovijih dešavanja na severu KIM, koji su se danas javljali za reč u parlamentu, ocenili su da je krajnje vreme da KFOR reaguje.

Marković je najoštrije osudio poslednje divljanje pripadnika ROSU na severu KiM koji su jutros, kako je rekao, po nalogu Aljbina Kurtija, do zuba naoružani, napali goloruk srpski narod, sa ciljem izazivanja opšte krize koja bi dovela do nesagledivih posledica.

Ranjavanjem većeg broja civila, među kojima je i Srećko Sofronijević, kome se lekari bore za zivot, pokazali su, kaže Marković, da im je cilj jedino i isključivo progon srpskog stanovništva sa podrucja severa Kosova i Metohije.

"Ovo je ko zna koji put da prištinske vlasti ugrožavaju živote srpskog stanovništva i postavlja se pitanje šta je jos potrebno da se desi da Evropska Unija, NATO i KFOR reaguju u cilju zaustavljanja bezumne politike Aljbina Kurtija koja moze dovesti do nekontrolisanog haosa”, rekao je Marković.

Poslanik SNS Uglješa Mrdić rekao je danas u parlamentu da su poslanici šokirani dešavanjima na severu KiM, navodeći da je sada jasno ko hoće mir, a ko hoće haos.

“Mi prevođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem hoćemo mir, a Aljbin Kurti hoće haos, zato podržavamo apel premijerke Ane Brnabić i izjavu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića”, rekao je Mrdić.

On je dodao da poslanici takođe podržavaju svaku reakciju predsednika Aleksanadra Vučića u vezi sa dešavanjima na severu KiM u kojima je ranjen čovek samo zato što je, kaže, Mrdić, Srbin.

“Koliko smo mi za politiku mira to pokazuje i Samit nesvrstanih. Pokazali smo da smo kao država toliko sazreli da imamo najbolju diplomatiju u istorji. Pružili smo ruku svima”, rekao je on.

Upitao je da li će i sada, kako je rekao, portal Dragana Ðilasa i Šolaja da kritikuju i osporavaju premijerku, predsednika i direktora Kancelarije za KiM zbog izgovorenih reči i akcija kojima se brani srpski narod.

“Da li će opet krenuti okupljeni oko opozicije da nas napadaju da smo nacionalisti da ne želimo mir, da li će krenuti opet da lažu”, pitao je Mrdić.

Izrazio je nadu da će KFOR i NATO reagovati, ocenjujući da je krajnje vreme za to. Još jedan poslanik naprednjaka Stefan Srbljanović pozvao je KFOR da, kako je rekao, obuzda “ludačku politiku Aljbina Kurtija” i da stabilizuju situaciju koja je dramatična.

“Ovo je poslednji trenutak da se spreči dalja eskalacija sukoba”, ocenio je Srbljanović.

Izvor: Танјуг

KiMakcija kosovske policijeKFORSNSSeverna MitrovicaZvečanranjen Srbin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva