:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2020   12:49

0

143

Poslanici SNS sa KiM: Bićemo glas naroda i borićemo se za još bolji život Srba

Borba za prava Srba na Kosovu, njihov bolji život i stvaranje uslova da ostanu da žive na svojim ognjištima, ali i podrška predsedniku Srbije u razgovorima za rešavanje kosovskog problema biće glavi ciljevi rada budućih narodnih poslanika Srpske napredne stranke sa Kosova, Danijele Vujičić, Ljubomira Marića i Milana Savića.

 

Uz zahvalnost građanima na velikoj podršci, ali i stranci na poverenju koje im je ukazano, budući narodni poslanici u srpskom parlamentu smatraju da je gotovo apsolutna podrška SNS na Kosovu rezultat višegodišnjeg uspešnog rada vlade i predsednika Srbije, ali i rada na terenu.

„Moje kolege i ja smo imali priliku da obiđemo gotovo sva mesta u kojima žive Srbi na KiM i da od njih saznamo kako oni žive i koji su to problemi koji ih muče. Velika podrška koju je SNS dobio predstavlja refleksiju dobrog rada svih naših gradonačelnika i predsednika privremenih organa, direktora javnih preduzeća i institucija koji godinama uspešno rade na terenu i zato nam nije ni bila potrebna neka posebna kampanja“, rekla je Vujičić.

Ona je reči hvale uputila i Srpskoj listi za koju je rekla da je, zajedno sa Srpskom naprednom strankom, jedno biće.

„Pokazali smo da smo jedinstveni i da smo tim koji pobeđuje. Rezultat koji smo dobili na terenu je odraz i rada Srpske liste i njihove čvrste borbe za srpske nacionalne interese u institucijama u Prištini, kako kroz zakonodavnu, tako i kroz izvršnu vlast“, rekla je Vujičić.

Sličnog mišljenja je i njen stranački kolega Ljubomir Marić koji ističe da je visoki procenat izlaznosti i podrška SNS nagrada za ono što se radilo do sada, ali i pokazatelj koliko se predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić bori za Kosovo i koliko mu je stalo do građana ovde.

„Ono što je retkost je i to da su jedino na listi SNS bila tri kandidata sa Kosova i Metohije, dok je na ostalim listama bio po jedan ili dva. Mi ćemo biti jedini poslanici sa Kosova i Metohije u Skupštini Republike Srbije“, rekao je Marić i dodaje da je velika čast biti poslanik u republičkom parlamentu, ali je to ujedno i velika obaveza.

Kaže da će on i njegove kolege za skupštinskom govornicom biti glas Srba sa Kosova, kako bi cela Srbija čula šta muči srpski narod.

„Bezbednost je na prvom mestu i mi ćemo pokušati da utičemo na međunarodnu zajednicu da se poveća nivo bezbednosti za naš narod“, rekao je Marić.

S obzirom da dolazi iz sektora studentskog i omladinskog aktivizma, Milan Savić će se, kako kaže, pre svega zalagati za bolje uslove za mlade ljude na Kosovu i za bolju populacionu politiku.

Savić je naglasio da je politika koji vodi predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić podigla Srbiju na noge i omogućila mnogo bolje uslove za život ljudima u čitavoj zemlji.

Savić ističe da velika podrška srpskog naroda sa Kosova predsedniku Vučiću daje apsolutni legitimitet da priča kao jedini predstavnik Srba, bez obzira gde oni živeli.

„Na Kosovu i Metohiji je još jednom pokazano da Aleksandar Vučić ovde uživa neprikosnovenu podršku srpskog naroda i to će mu dati još jači vetar u leđa da može bolje i jače da zastupa naše interese“, rekao je Savić i ocenio da Srbiju čeka rovovska borba kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema.

Njegov stav deli i Danijela Vujičić koja kaže da period koji predstoji, kao ni rešenja koja će biti doneta, neće biti laka.

„Imaćemo ogromne pritiske i dijalog koji će po svemu sudeći biti dug, tako da podrška koju je dobila Srpska napredna stranka predstavlja legitimitet za sve ono što će raditi i činiti za srpski narod na Kosovu i Metohiji u vremenu koje je pred nama“, rekla je Vujičić.

Na nedeljnim srpskim izborima na Kosovu glasalo oko 60 odsto birača, a Srpska napredna stranka osvojila je 86 odsto glasova.

Izvor: Kosovo Onlajn

KiMSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva