:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 26, 2020   21:10

0

244

Poslanici uskoro u klupama, hoće li opozicija prekinuti bojkot sednica

Srpski parlamentarci, po svemu sudeći, od utorka će ponovo na radna mesta. Zasedanje će biti pod posebnim uslovima u skladu sa vanrednim stanjem.

Posle upućivanja predloga odluke Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja kao i predlog zakona o potvrđivanju svih uredbi koje su do današnjeg dana donete, biće i zakazana sednica, najverovatnije u utorak.

"Pretpostavljam da će to biti oko 45 tačaka dnevnog reda i samo o tome će se raspravljati na zasedanju koje nam predstoji", kaže predsednica parlamenta Maja Gojković.

O nastavku izbornih aktivnosti odlučivaće RIK nakon ukidanja vanrednog stanja.

"Uz poštovanje Ustava i naših zakona biće ponovo određen datum izbora, kako za Narodnu Skupštinu Republike Srbije tako i za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i lokalne samoprave", poručuju iz RIK-a.

Sve ono o čemu se govorilo početkom marta ili krajem februara više ne važi, nove okolnosti nameću i nove teme.

Sledi i kampanja prilagođana situaciji - epidemiji kovida 19. U Cesidu tvrde da je kompletan tematski okvir za kampanju promenjen.

"Ne bi bilo iznenađenje da se u skupštinskim klupama pojave predstavnici onih stranaka koje su bojkotaovale parlament, takve su bile najave. Imamo neku vrstu specifičnog momenta i ne bi bilo iznenađenje da vidimo ljude koje duže vreme nismo videli u Skupštini", ukazuje Bojan Klačar iz Cesida.

Parlament će zasedati u skladu s preporukama zdravstvenih radnika. Poslanici će sa zaštitnom opremom sedeti razmaknuti, na svakom drugom mestu.

Izvor: RTS

Skupština Srbijeposlaniciopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva