:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

192

Poslanici dva parlamenta o normalizaciji odnosa

Skup će biti održan u prištinskom hotelu "Sirius", a u cilju "razmene iskustava i ideja i rešavanja otvorenih pitanja, kao i poboljšanja ukupnih odnosa dva društva".

"Učesnici će diskutovati i o specifičnom doprinosu koji poslanici moraju da daju u procesu normalizacije i priznavanju univerzitetskih diploma", navodi se u saopštenju.

Skup će biti organizovan u formi okruglog stola, "a govoriće se i o formiranju neformalne grupe "Prijatelji normalizacije" koja bi bila sastavljena od poslanika obe skupštine", navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će na skupu učestvovati poslanici Gordana ÄŒomić, Vladimir Marinković, Janko Vesilinović, Dejan Radenković, Vladimir Orlić, Riza Haljimi... a sa kosovske strane Teuta Sahatdžiju, Valjdete Bajrami, Bljerta Deljiu Kodre, Teuta Hadžiu, Bljerim Grainca...

Skup, koji organizuje Savet za inkluzivno uporavljanje (CIG), otvoriće , kako je najavljeno, ambasadorka Švajcarske u Prištini Kristina Marti Lang.

Poslanik kosovske skupštine Besim Bećaj kaže da je izgradnja poverenja i mira i zaboravljanja bolne prošlosti težak proces koji zahteva hrabrost mudrost i strpljenje.

"Duboko smo zahvalni CIG-u na njihovoj podršci i ideji okupljanja predstavnika naših skupstina", naveo je Bećaj, koji je poslanik Demokratske partije Kosova, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva