:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2019   14:20

0

52

Poslanička pitanja o KiM, evrointegracijama i medijima

Na početku sednice poslanici su postavljali pitanja članovima Vlade Srbije o izborima na Kosovu i Metohiji, evrointegracijama, ali i pojedinim televizijama.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj rekao je da je krajnje vreme da se Skupština Srbije i vlast izjasne da li su opredeljeni za učlanjenje u EU ili da urade sve što mogu da zadrže Kosovo i Metohiju u sastavu Republike Srbije.

"Imajući u vidu da je nastavak naših evrointegracija u velikoj koaliciji sa aktivnostima srpske diplomatije, pre svega govorimo o ovih 15 zemalja koje su povukle priznanje Kosova, ja mislim da je krajnje vreme da se i Narodna skupština i vlast u Srbiji opredeli da li je opredeljena za učlanjenje u EU, kojoj priznavanje Kosova ne smeta, ili mi želimo da uradimo sve što možemo da sačuvamo Kosovo u Srbiji tako da nema šta više da tražimo u EU", rekao je Šešelj.

Poslanik Đorđe Vukadinović uputio je pitanja predsednici Vlade i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, napominjući da vladina kancelarija ne odgovara na pitanja poslanika Skupštine. Istakao je da to nije dovoljno samo osuditi i reći da je to za žaljenje.

Poslanik Pokreta socialista Đorđe Komlenski je rekao da je "utvrđeno da televizije N1, Sportklub i Nova S nisu registrovane u Srbiji, da im nisu izdate dozvole za pružanje medijskih usluga od strane REM-a, te da im je dozvola izdata na teritoriji EU u Luksemburgu".

Poslanica Socijalističke partije Srbije Danijela Stojadinović uputila je pitanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru da li postoje mogućnosti da se senzori za merenje šećera u krvi za dijabetičare registruju u našoj Agenciji za lekove odnosno da Ministarstvo zdravlja te lekove uvrsti na pozitivnu listu.

Kako je rekla, oni koji boluju od dijabetesa tipa 1, imaju obavezu da svakodnevno, kontinuirano vrše kontrolu u kućnim uslovima uz pomoć testova.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva