:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2020   15:29

0

114

Poslanička pitanja o Republici Srpskoj, pritiscima, Novom Pazaru

Poslanici Skupštine Srbije su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a između ostalog, bilo je reči i o pritiscima na Srbiju.

Poslanik SNS Aleksandar Marković podsetio je da se u ponedeljak navršilo 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i primetio je da se to bio povod da se otpočne sinhronizovani napad na Srbiju, RS i predsednika Aleksandra Vučića, kako iz inostranstva i regiona, tako i iz Srbije.

"Mnogi iz Srbije su se pridružili toj kampanji i hajci protiv Aleksandra Vučića koji im je svakodnevna meta zato što brani nacionalne interese. Decenijama slušamo optužbe i napade da je Srbije jedina kriva za sve što se dešavalo u prošlsoti, da su Srbi jedini krivci za sve ratove devedesetih, kako je Srbija jedina odgovorna i čitav niz monstruoznim optužbi", rekao je Marković.

On je dodao da je na jednom od portala, koji je kaže, pod kontrolom Dragana Ðilasa objavio tekst u kojem se kaže da je opasno svojatanje RS.

"Ko to svojata RS i na koji način? Kad je neko iz Srbije dao izjavu kojom se negira Dejtonski sporazum? Srbija je garant Dejtonskog sporazuma", pitao je Marković.

"Milan Antonijević koji kaže Srbija da se ne meša u zbivanja u BIH... Sram ga bilo kako ga nije sramota. Ako ti i tvoji sponazori koji ti daju novac da govoriš ovakve gadosti, ako ne volite Srbiju i RS to je vaš problem", rekao je on i upitao dokle više sa autošivinizmom.

Marković smatra da je jasno da će se pojačavati pritisak na Srbiju.

Poslanik Ujedinjene doline-SDA Sandžaka Mirsad Hodžić tvrdi da je juče grupa ljudi bliskih Muameru Zukorliću upala na gradilište Islamskog centra i da su zatim blokirali i put.

"Pitanje za ministra unutrašnjih poslova i ministarki pravde je kako je moguće da usred bela dana dođu na tuđi posed i pregrade put, a da policija i tužialštvo daju saopštenje da nema krivičnog dela, niti prekršaja. Na osnovu toh saopštenja može se zaključiti da policija pokušava da zataška ovo bezakonje i ostavi otvoreni sukob među građanima u Novom Pazaru", rekao je on.

Poslanica SPS Jelena Mihajlović pitala je ministarku kulture Maju Gojković o izmenama Zakona o elektronskim medijima u delu koji se odnosi na REM, a tiče se nejasnoća posebno u primeni odredbe kada REM može da izriče opomene, uzpozrenja i privremene zabrane.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva