:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2019   11:53

0

67

Poslanička pitanja, pa amandmani na zakon o starim studentima

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu poslaničkim pitanjima Vladi Srbije, nakon čega će početi raspravu o amandmanima na izmene Zakona o visokom obrazovanju, kojim se "starim studentima" produžava rok za završetak studija po programu po kojem su upisali fakultete.

Predložene izmene predviđaju da stari studenti, koji još nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, dobiju priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu u trajanju od dve školske godine.

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.

Juče je održana i sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koju je sazvao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, na kojoj je utvrđeno da su svih šest amandmana podnetih na izmene Zakona o visokom obrazovanju u skladu sa Ustavom Srbije.

Tokom jučerašnjeg zasedanja poslanici su raspravljali o Predlogu autentičnog tumačenja odredbe člana 2. Zakona o potvrđivanju ugovora o izmenama i dopunama finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke.

U obrazloženju te tačke dnevnog reda navodi se da odredbu člana 2 treba razumeti tako da se zakon primenjuje i na sve finansijske ugovore koje je Evropska investiciona banka (EIB), kao zajmodavac, zaključila sa pravnim subjektima sa sedištem u Srbiji, kao zajmoprimcima, koji imaju svojstvo naručioca u smislu Zakona o javnim nabavkama.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijeposlanici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva