:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   19:57

0

213

Posle reagovanja UNS portal „Gazeta Sinjali“ zamaglio lične podatke Srba, Roma i Goranaca

Portal „Gazeta Sinjali“ je, posle reagovanja Udruženja novinara Srbije (UNS) i OEBS-a na Кosovu zbog objavljivanja spiska imena 210 Srba, Roma i Goranaca sa Кosova kojima je navodno naložena izolacija, uključujući i imena osoba koje se leče od koronavirusa, zamaglio te podatke.

Podsetimo, pomenuti portal je u petak, 3. aprila objavio imena sa mestom stanovanja i godinom rođenja 210 Srba, Roma i Goranaca kojima je navodno propisana izolacija, uz tvrdnju da su mere naložene iz Beograda.

Osim međunarodnih organizacija na Кosovu, protestovala je i Evropska federacija novinara (EFJ) zbog, kako stoji u saopštenju „ogromnog političkog uplitanja u pojedine medije na Кosovu“ i pozvala ih da se odupru pojačanim tenzijama u vreme zdravstvene krize.

Podsetimo, UNS i UNS na Кosovu juče su tražili da portal „Gazeta Sinjali“ hitno ukloni sa interneta spisak građana koji su navodno u izolaciji i leče se od virusa korna.

UNS i UNS na Кosovu tražili su da se utvrdi odgovornost nadležnih u Zavodu za javno zdravlje Кosovska Mitrovica – Priština i stanice kosovske policije u Leposaviću za puštanje ovih spiskova u javnost.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva