:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2019   8:37

0

254

Posledice NATO bombardovanja: Stručnjaci traže pomoć premijerke

Pokretači inicijative za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja zatražiće da koordinaciju Međuresornim koordinacionim telom (MKT), osnovanim juna 2018, umesto Ministarstva zaštite životne sredine preuzmu premijerka Ana Branbić i njen tim, pišu "Večernje novosti".

Takvu odluku donela je grupa stručnjaka na sastanku u Društvu za borbu protiv raka koja je istovremeno izrazila nezadovoljstvo zbog kašnjenja početka rada MKT.

Predlog o potrebi osnivanja MKT u junu 2017. je podržao predsednik Aleksandar Vučić. Upravo ta podrška pokrenula je državne institucije da realizuju inicijativu stručnjaka - fizičara, hemičara, biologa, lekara i pripadnika Vojske Srbije.

"Očigledan nastali vakuum u koordinaciji između potpisnika ugovora o osnivanju MKT: ministara životne sredine, zdravlja, prosvete i odbrane, upućuje na jedino logično rešenje, a to je da predsednica Vlade i njen kabinet preuzmu koordinaciju umesto Ministarstva zaštite životne sredine", kaže za "Novosti" jedan od pokretača inicijative, član Odbora SANU "Čovek i životna sredina" Zorana Vukmirović.

Ona navodi da je na sastanku konstatovano da ugovor o osnivanju MKT potpisan u vladi 12. juna 2018. godine nema pravno dejstvo jer nije dostavljen Vladi na usvajanje.

Ukazano je i da je neophodno da se racionalizuju rukovodeće strukture MTK i broj njihovih članova.

Izvor: Танјуг, Novosti

NATOBrnabićposledice bombardovanja Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva