:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Avgust 18, 2020   13:40

0

176

Poslednjih desetak dana Kosovsko Pomoravlje bez novoobolelih od koronavirusa

Prema poslednjim podacima, u Kosovskom Pomoravlju smanjuje se broj zaraženih koronavirusom. U poslednjih desetak dana nije bilo novoinficiranih osoba, a na kontrolni pregled se javljaju uglavnom oni kod kojih je ranije utvrđen kovid – 19, dok je broj izlečenih pacijenata premašio brojku od tri stotine.
 

„Od početka epidemije do danas registrovali smo više od 350 slučajeva korone u naše dve kovid ambulante u Pasjanu i Ranilugu, a svi oboleli uspešno se oporavljaju u našoj ustanovi, kao  i oni sa težom kliničkom slikom koji se nalaze na lećenju u Vranju, Nišu i Beogradu“, rekao je za Puls glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

U borbi protiv koronavirusa, ali i drugih bolesti, medicinskog timu bolnice u Pasjanu uveliko pomaže i nova oprema i lekovi koje je obezbedila Vlada Srbije.

„U poslednjih nekoliko dana, stigao nam je aparat za kapilarno određivanje CRP sa dendimerom koji služi za analizu uzoraka krvi, boce sa kiseonikom, zaštitna oprema, lekovi i druga neophodna medicinska i higijenska sredstva“, kazao je Trajković i dodao da se do kraja avgusta očekuje i druga pomoć iz Beograda.

U Zdravstvenom centru Gnjilane ističu da su danas mnogo spremniji, kako kadrovski, tako i materijalno, da se bore protiv pandemije nego u prvom talasu epidemije, ali i podsećaju na neophodnost primene preventivnih mera protiv širenja korone, jer se od početka septembra može očekivati ponovo povećanje broja zaraženih.

Izvor: RTV Puls

KiMKosovsko Pomoravljekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva