:

:

TV Most

Foto: Blic, privatna arhiva

clock

Januar 08, 2020   18:57

0

211

Postoji "pomak", ali još bez dogovora o kosovskoj vladi

Portparol DSK Besian Mustafa izjavio je da i dalje nema dogovorao sledećoj kosovskoj vladi i da će predsednici DSK Isa Mustafa i pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sutra nastaviti razgovor.

Mustafa je nakon današnjeg trosatnog sastanka Mustafe i Kurtija rekao da postoji pomak u stavovima.

"Završeno je. Krećemo se u pokušaju da postignemo sporazum. Sutraćemo imati još jedan sastanak", rekao je Mustafa novinarima u Prištini.

Kurti je  uoči današnjeg sastanka sa  Mustafom rekao da je koalicioni dogovor dve stranke o formiranju sledeće kosovske vlade veoma blizu.

"Nadam seda ćemo sada, nakon što su razgovori nastavljeni, brzo da se krećemo kako bismo postigli sporazum koji je vrlo blizu", rekao je Kurti ispred kosovske skupštine gde je razgovarao sa Mustafom.

Kosovski predsednik Hašim Tači pre dva dana dao je Kurtiju rok od 48 sati da predloži mandatara za sastav nove kosovske vlade.

Iz pokreta Samoopredeljenje suodgovorili da nije na Tačiju da određuje rokove i da če o mandataru bitiobavešten pismeno.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra prošle godine i od tada dve stranke pobednice - PS i DSK ne mogu da se dogovore oko formiranja vlade.

Izvor: RTS

KiMKurtiMustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva