:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

clock

Decembar 30, 2021   17:29

0

36

Potpisan Poseban kolektivni ugovor za ustanove kulture

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković potpisala je danas sa reprezentativnim sindikatima radnika u kulturi Poseban kolektivni ugovor za ustanove kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, saopštili su iz Ministarstva kulture i informisanja.


 

Gojković je Poseban kolektivni ugovor potpisala sa predstavnicima Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture i umetnosti "Nezavisnost" i Konfederacije slobodnih sindikata - Draganom Đorđević, Darkom Šperom i Smiljanom Stokić.

Novi Poseban kolektivni ugovor za ustanove kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i lokalna samouprava primenjuje se od 1. januara 2022. godine i zaključen je na period od tri godine.

Ovaj ugovor se primenjuje neposredno na sve zaposlene u ustanovama kulture na teritoriji Republike Srbije i njime su bliže uređena prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa, kao i međusobni odnosi učesnika ugovora.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva