:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2022   9:58

0

95

Potpisan sporazum o izgradnji auto-puta od Beograda do Temišvara

Zaključivanjem sporazuma između srpske i rumunske strane o utvrđivanju detalja za povezivanje auto-puta Beograd-Vatin i auto-puta Temišvar-Moravica, načinjen je prvi korak ka uspostavljanju veze između Srbije i Rumunije direktnim povezivanjem.

Početak radova najavljen je za 2024. godinu, a vrednost projekta koji bi trebalo da bude završen za tri godine je oko 450 miliona evra.

Putni pravac Beograd - Pančevo - Vršac - Vatin do granice sa Rumunijom, predstavlja deo poprečne veze između dva usvojena evropska koridora, čijim bi se osavremenjivanjem stvorili povoljniji uslovi za odvijanje drumskog saobraćaja između Temišvara i luke Bar.

"Od 2016. godine i nešto ranije postoji snažna volja da Beograd, ali i Pančevo i Vršac povežemo sa Temišvarom. U Vladi RS imate snažnog prijatelja i naša strateška odluka je da ovaj projekat izvedemo do kraja. Želeo bih na ovom mestu da istaknem veliku zahvalnost za podršku Rumunije principima međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Republike Srbije", rekao je ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Tomislav Momirović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva