:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 07, 2020   14:59

0

263

Potpisan Sporazum o socijalnoj sigurnosti sa Kinom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Sporazum o socijalnoj sigurnosti između Vlade Srbije i Vlade NR Kine u Pekingu, kojim će se urediti ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i prava za slučaj nezaposlenosti za državljane obe zemlje.

Ministar Đorđević rekao je da će se ovim Sporazumom omogućiti jednak tretman državljana zemalja ugovornica u korišćenju prava iz socijalnog osiguranja kako na teritoriji zemlje rada, tako i na teritoriji zemlje porekla.

„Potpisivanje ovog Sporazuma omogućeno je pre svega zahvaljujući dobrim prijateljskim odnosima Srbije i Kine, a najviše predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga", rekao je ministar.

Podsetio je da je nedavna poseta predsednika Srbija Kini dodatno unapredila već postojeće dobre odnose naše dve zemlje, a potpisivanje sporazuma rezultat je obostrane želje za intenziviranjem saradnje u oblasti socijalne sigurnosti.

"Verujemo da ćemo njime omogućiti ostvarivanje svih prava naših građana koji žive i rade u Kini, a isto tako i njihovim građanima koji su u Srbiji“, istakao je ministar.

Nakon potpisivanja Sporazuma Đorđević se sastao sa kineskim ministrom za boračka pitanja Sun Šaočengom i razgovarao o daljim planovima i unapređenju saradnje u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva rada.

Izvor: T a n j u g

Zoran ĐorđevićKinaSporazum o socijalnoj sigurnosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva