:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   14:58

0

1212

Potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između KBC Kosovska Mitrovica i KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu

Direktor KBC „Dragiša MišoviĆ“ prof.dr Vladimir Djukić sa saradnica  posetio je KBC u Severnoj Mitrovici. Ovom prilikom potpisan je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između ova dva klinička centra. Profesor Djukić održao je i predavanje na Medicinskom fakultetu.

Saradnja između KBC u Severnoj Mitrovici i KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu uvek je bila dobra a sada će, kako je istakao dr Zlatan Elek, postati još prisnija i dodao da se ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji pre svega odnosi na kontinuiranu medicinsku edukaciju koja će se sprovoditi uz pomoć najeminentnijih stručnjaka.

Elek je istakao da KBC u Severnoj Mitrovici Ima vrlo pozitivno iskustvo sa lečenjem i izlečenjem pacijenata koji su na dalje lečenje slati iz Kosovske Mitrovice u Kliničko bolnički centar „Dragiša Milović“. 

"Nastojaćemo da nam stručnjaci KCB 'Dragiša Mišović' pomognu u smislu lečenja naših pacijenata, bilo da je to ginekologija, hirurgija.... i da se niz hirurških intervencija koje se tamo izvode, mogu izvesti i kod nas", rekao je Elek. 

Dodao je da se nada  da će i naši lekari koji dolaze na kontinuiranu medicinsku edukaciju biti dobro dočekani i bude omogućeno da prate savremene medicinske tokove.

Direktor KBC "Dragiša Mišović" prof. dr Vladimir Đukić je istakao da je ideja potpisivanja sporazuma bila da se formalizuje saradnja koja je do sada bila na "prijateljskom, bratskom, kolegijalnom odnosu".

"Mislim da je veoma značajno i za KBC Kosovska Mitrovica i za deo fakulteta koji je ovde, ali i te kako značajno za naš KBC "Dragiša Mišović'. Ne postoje finansijske prepreke, ni kadrovske, jednostavno ništa nas ne sprečava da ovaj papir pretočimo u životnu realnost i na uspeh saradnje KBC Kosovska Mitrovica i KBC “Mišović”", rekao je prof. dr Đukić.

Profesor doktor Vladimir Đukić na Medicinskom fakultetu Prištinskog univerziteta održao je predavanje za lekare i medicinsko osoblje bolnice u Severnoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

KiMKBC Severna MitrovicaKBC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva