:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 12, 2021   13:33

0

48

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš (granica sa Mađarskom), vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan danas u vladi Srbije. 


 

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i "RŽD Internešnl", Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije. 

Prema njegovim rečima, izabrani su provereni partneri, ruska kompanija "RŽD Internešnl", koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  "Karin komerc". 

Momirović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na čas sa najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar. 

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva