:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 12, 2021   13:33

0

24

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš (granica sa Mađarskom), vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan danas u vladi Srbije. 


 

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i "RŽD Internešnl", Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije. 

Prema njegovim rečima, izabrani su provereni partneri, ruska kompanija "RŽD Internešnl", koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  "Karin komerc". 

Momirović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na čas sa najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar. 

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?