Potpisan ugovor za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku vredan 9,5 miliona evra  

:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   12:42

0

31

Potpisan ugovor za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku vredan 9,5 miliona evra  

U Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku vredan 9,5 miliona evra.

"Za osam meseci u potpunosti ćemo završiti Naučno-tehnološki park i on će biti velika razvojna šansa za najsavremenije informatičke tehnologije, za razvojne centre domaćih i stranih kompanija, start-apove i naučne institute. Današnji ugovor je veoma važan jer znači kontinuitet u ulaganju u Univerzitet u Novom Sadu“, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon potpisivanja ugovora za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku, vrednog 9,5 miliona evra.

potpisivanje, ugovora, za, završetak, druge, faze, radova, u, naučno, tehnološkom, parku, (4)
Pokrajinska vlada

Za završetak faze II/2 i II/2a Vlada Republike Srbije izdvojila je četiri miliona evra, dok je ostatak obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke. Ugovorom su obuhvaćeni građevinski i građevinsko-zanatski radovi za dovođenje u funkciju dela ostatka objekta NTP-a, površine 16.000 kvadratnih metara.

„Hvala Vladi Srbije i Evropskoj investicionoj banci, koje su izdvojile novac za ovu namenu. Zadovoljan sam jer smo uspeli da u planiranom roku završimo prvu fazu, koja je u funkciji od početka godine i koja je namenjena Fakultetu tehničkih nauka a za čije opremanje je Pokrajinska vlada izdvojila 70 miliona dinara“, kazao je predsednik Mirović.

On je ocenio da Pokrajinska vlada ima dobru saradnju sa Evropskom investicionom bankom, sa kojom su u pripremi i projekti izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine i zgrade Instituta „Biosens“.

„Ovo je podstrek preduzetništvu jer će Naučno-tehnološki park biti rasadnik ideja i svetionik razvoja srpske privrede“, rekla je šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre.

Naučno-tehnološki park, pametna i zelena zgrada, zajednički je projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, koji ima višestruk značaj pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i v.d. direktor Naučno-tehnološkog parka prof. dr Srđan Kolaković.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva