:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2015   12:05

0

139

Potpisan Sporazum o saradni PKS i UPS

Sporazum su u Privrednoj komori Srbije potpisali Čadež i predsednik Unije poslodavaca Srbije (84, UPS) Nebojša Atanacković.

Posle potisivanja sporazuma, Čadež je rekao da je taj sporazum samo početak dobrog kursa i buduće saradnje koja će srpskoj privredi doneti dosta koristi.

"Mi kao udruženje kompanija, preduzeća, privrede moramo da budemo vezani za sindikat poslodavaca. Na zajedničkom smo poslu. Reorganizacija koju mi sprovodimo pre svega ima za cilj da PKS postane servis privrede", rekao je Čadež.

Čadež je naveo da Unija poslodavaca Srbije za Privrednu komoru posebno važna, kao ugovorni partner u socijalnom dijalogu.

"Želimo da na svaki nacicn pomognemo da taj dijalog bude kvalitetan, konstruktivan i da kroz naše resurse pmognemo UPS da sprovodi sve ono što su njihovi ciljevi. Od njih očekujemo pomoć u onome što mi radimo", rekao je Čadež.

Atanacković je izrazio zadovoljstvo zbog potpisavanja sporazuma i naveo da će PKS i UPS zajednički uraditi maksimum onoga što je moguće kako bi srpska privreda dalje napredovala i izašla iz krize.

Navodeći da PKS do sada nije bila onakva kakva je potrebna privredi, Atanacković je rekao da UPS podržava reorganizaciju PKS koja će omogućiti da komora bude poput onih u zemljama Evropske unije.

"Dogovorili smo se da svaka od ovih asocijalcija radi na svom delu posla. Unija poslodavaca Srbije će dalje da razvoja odnose, da daje svoje savete u smislu daljeg poboljšanja položaja poslodavaca", rekao je Atanacković.

Zajedničkim naporom, naveo je, svako će na svoj način uspeti da ispuni u mnogo većoj meri one obaveze koje inače postoje i pokazeće se novi rezultati.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva