:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Mart 22, 2020   10:43

0

123

Potpredsednik Centralne vojne komisije NR Kine uputio pismo podrške i solidarnosti Srbiji

„Prijatelji se poznaju u nevolji. Od izbijanja epidemije, Srbija istrajno stoji uz Kinu, predsednik Vučić je izrazio solidarnost i podršku Kini. Ovo u potpunosti oslikava čelično prijateljstvo i tradicionalnu uzajamnu podršku između Kine i Srbije i mi ćemo to uvek pamtiti“, ističe u pismu podrške koje je ministru Vulinu uputio potpredsednik Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine general Džang Jousja.

General Jousja uzvratio je reči podrške na pismo koje je ministar Aleksandar Vulin uputio njemu u znak podrške kineskom narodu u najtežim danima borbe protiv koronavirusa.
 
„Pismo Vaše Ekselencije, ispunjeno brigom i solidarnošću, nas je duboko dirnulo“ napisao je general Jousja.
 
On je u pismu naveo da je predsednik Si Đinping od izbijanja epidemije, osećajući odgovornost prema kineskom narodu i međunarodnoj zajednici, naredio Komunističkoj partiji, vojsci i celoj zemlji da reaguju brzo i preduzmu sveobuhvatne, stroge i temeljne mere za prevenciju i kontrolu epidemije i da se postepeno vide rezultati.
 
„Kineski narod ima sposobnost, samopouzdanje i sigurnost da pobedi u ovoj bici sa epidemijom“, ocenjuje u pismu general Jousja.
 
Prema njegovim rečima, epidemija nas je još jednom podsetila da je čovečanstvo, suočeno sa nemilosrdnim besom virusa, zajednica koju formira sudbina i da samo putem bliske saradnje i uzajamne podrške možemo odgovoriti ovom izazovu i ostvariti zajednički razvoj.
 
„Kineska strana pridaje veliki značaj razvoju vojnih odnosa između Kine i Srbije. U prošloj godini smo ostvarili uzajamne posete i postigli sporazume u mnogim oblastima. U novoj godini želim da, rame uz rame sa Vašom Ekselencijom, unapredimo razmenu, produbimo saradnju i postignemo još bolje rezultate u vojnoj saradnji, kako bismo doprineli unapređenju odnosa dve zemlje i održavanju mira u regionu i svetu“, ističe u pismu ministru Vulinu potpredsednik Centralne vojne komisije NR Kine general Džang Jousja.

Izvor: Ministarstvo odbrane, TV Most

KinaSrbijaDžang Jousja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva