:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 17, 2020   18:29

0

204

Potvrde za kretanje poljoprivrednika

Prolećni poljoprivredni radovi su u punom jeku i u Kosovskom Pomoravlju. I pored pandemije virusa korona neophodno je  obaviti setvu i sezonske radove na njivama od čega zavisi da li ćemo imati dovoljno hrane u periodu kada epidemija prođe.

Direktor sektora poljoprivrede u Opštini Ranilug Ivan Denčić kaže za Puls da je u toku setva kukuruza i primena agrotehničkih mera na žitnim poljima, povrtnjacima i voćnjacima, a da je poljoprivrednicima omogućeno da, pod određenim uslovima, mogu da se kreću i pored ograničenja kretanja, u periodu od šest ujutro do osam uveče.

Takođe, farme su ovlašćene da, u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, izdaju potvrde, kako bi radnici dolazili na posao i stočarska proizvodnja se odvijala bez većih problema.

Mere ograničenja slobode kretanja, kao vid borbe protiv širenja virusa korona se u srpskim sredinama poštuju, a građani putem medija su obavešteni o ozbiljnosti situacije i važnosti da ostanu kod kuće, odnosno da  bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Izvor: RTV Puls

Kosovsko PomoravljeRanilugpoljoprivredakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva