:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2023   11:37

0

874

Povećanje iznosa socijalne pomoći pokazatelj da se država Srbija i predsednik Vučić bore za svoj narod na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će  socijalna pomoć,  za 5.607 Srba i Roma na KiM,  koji primaju od države Srbije biti povećana sa 11.000 na 20.000 dinara. U pitanju je privremena novčana naknada,  koja je  od velikog značaja  za korisnike socijalne pomoći, kojih samo u Kosovskoj Mitrovici ima oko 600.

U Kosovskoj Mitrovici, na evidenciji Centra za socijalni rad nalazi se oko 600 lica, korisnika socijalne pomoći, kojima će najavljeno povećanje mnogo značiti.

Korisnici ovog vida pomoći u povećanju vide šansu za bolji život i veću snagu u borbi za očuvanje svojih vekovnih ognjišta.

Ljubica Simić, samohrana majka iz Kosovske Mitrovice izrazila je zahvalnost predsedniku Vučiću, uz reči da će povećanje mnogo značiti njenoj ali i porodicama sa malom decom.

Istog mišljenja je i Verica Petković iz Đakoviće, koja živi u Kosovskoj Mitrovici od 1999. godine.

„Korisnik sam socijalne pomoći, samohrana sam majka. Ovo povećanje će nam olakšati obezbeđivanje osnovnih životnih potrebe i lakše dalje školovanje mog sina koji danas ide u peti razred“, rekla je Petković.

Jedan od korisnika socijalne pomoći je i Miloš Spasojević.

„Ni supruga ni ja trenutno ne radimo tako da će tih dodatnih 10 hiljada da nam pruži neku bolju egzistenciju i dalji opstanak na ovim prostorima. Veoma sam zahvalan predsedniku, vidi se da razmišlja o nama“, naglasio je Spasojević.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMVučićsocijalna pomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva