:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 30, 2020   23:01

0

46

Povećava se broj objekata za testiranje na koronavirus

Srbija povećava broj objekata koji mogu da rade testiranje na koronavirus. Svoje kapacitete na raspolaganje je stavila i Direkcija za nacionalne referentne laboratorije.

Dve zgrade Direkcije za nacionalne referentne laboratorije su ograđene i u njih može da uđe samo 12 stručnjaka koji zajedno sa robotiima obrađuju testove na koronu.

Pored uzoraka iz Beograda preuzimaće i uzorke iz Niša, jer taj grad nema dovoljno kapaciteta za testiranja.

"Još kada smo otvarali pre jedno godinu dana, ja sam rekao da će ovo biti "Generalštab za bezbednost hrane" Srbije i da će ovde sve informacije i sva testiranja se raditi. Niko od nas nije ni sanjao da moramo da pomognemo ljudima iz zdravstva i da kompenzujemo sve nedostajuće resurse i da radimo testiranje na koronu. Od danas kreće i Veterinarski institut u Kraljevu sa svojim resursima i još plus Veterinaski institut u Nišu sa svojim resursima, da svi zajedno pokušamo da savladamo ovu pošast", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

A pored redovne inspekcije, Ministarstvo rada pokrenulo je i vanrednu akciju kontrole - "tajni klijent" Centara za socijalni rad i ustanova dečje zaštite u gradskim i opštinskim upravama.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva