:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 22, 2019   12:02

0

201

"Povratak gubitka memorije" predstavlja Srbiju u Veneciji

Srbiju će na ovogodišnjoj 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji predstavljati projekat "Povratak gubitka memorije", umetnika Đorđa Ozbolta, saopšteno je danas u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije.

Kustos odabranog projekta je Nikoleta Lambertuci, dok je komesar nastupa na predstojećem Bijenalu Vladislav Šćepanović, profesor na Falkultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i predstavnik Srbije na 57. Bijenalu u Veneciji 2017. godine.

Programski savet radio je u sastavu – Danijel Kvaran, kustos Muzeja umetnosti u Rejkjaviku (predsednik), umetnik i predstavnik Srbije na 57. Bijenalu, docent na FPU Dragan Zdravković, samostalni umetnik Gala Čaki, umetnički direktor Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu Milica Todorović, istoričar umetnosti i docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom sadu Vladimir Dimovski.

Na konkurs za predlog projekta za predstavljanje Srbije na Bijenalu, koje je raspisalo Ministarstvo kulture, pristiglo je 25 idejnih rešenja, a Programski savet i komesar odabrali su „Povratak gubitka memorije“.

Međunarodna izložba savremene umetnosti u Veneciji biće održana od 11. maja do 24. novembra.

Izvor: Танјуг

VenecijaIzložba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva