:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2019   12:14

0

284

"Povratak gubitka memorije" predstavlja Srbiju u Veneciji

Srbiju će na ovogodišnjoj 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji predstavljati projekat "Povratak gubitka memorije", umetnika Đorđa Ozbolta, saopšteno je danas u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije.

Kustos odabranog projekta je Nikoleta Lambertuci, dok je komesar nastupa na predstojećem Bijenalu Vladislav Šćepanović, profesor na Falkultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i predstavnik Srbije na 57. Bijenalu u Veneciji 2017. godine.

Programski savet radio je u sastavu - Danijel Kvaran, kustos Muzeja umetnosti u Rejkjaviku (predsednik), umetnik i predstavnik Srbije na 57. Bijenalu, docent na FPU Dragan Zdravković, samostalni umetnik Gala Čaki, umetnički direktor Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu Milica Todorović, istoričar umetnosti i docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom sadu Vladimir Dimovski.

Odabrani projekat, prema oceni stručne komisije, najbolje odgovora na centralnu temu "May You Live in Interesting Times", kao iskaz novog umetničkog direktora Bijenala Ralfa Rugofa.

Na konkurs za predlog projekta za predstavljanje Srbije na Bijenalu, koje je raspisalo Ministarstvo kulture, pristiglo je 25 idejnih rešenja, a Programski savet i komesar odabrali su "Povratak gubitka memorije".

Međunarodna izložba savremene umetnosti u Veneciji biće održana od 11. maja do 24. novembra.

Izvor: Taнјуг

kulturaVenecijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva