:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2020   12:45

0

261

Povratnik Đorović: Rekao je da će me sledeći put ubiti, ne smem da odem na svoje imanje

Povratnik Đorđije Đorović pojasnio je u razgovoru za RTS šta se sinoć dogodilo na njegovom imanju, kada su mu prišla dva Albanca, od kojih mu je jedan pretio. Kaže da je informacije dao i Kforu i policiji i da više ne sme da ode do svog imanja.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić objavio je na Tviteru da su povratnika Đorovića sinoć sekirom napali Albanci u selu Drenovčić kod Kline.

Đorović je ispričao RTS-u da se incident dogodio na njegovom imanju, da su se juče popodne ispred kuće pojavila dva odrasla Albanca, od kojih mu je jedan zapretio ubistvom ako ga još jednom budu zatekli na njegovom posedu.

"Šta tražiš ti ovde, ima da ubijem i kuče i tebe, ako te sledeći put budem video ovde", preneo je Đorović pretnju, kako kaže, krupnijeg Albanca.

Đorović ne zna ko je Albanac koji mu je pretio, ali poznaje drugog koji je bio sa njim. Radi se o komšiji čije je stado ovaca bilo na njegovom imanju.

Komšija Albanac je, nastavlja Đorović, ćutao, nije se uključivao, ali nije ni odvraćao drugog koji mu je pretio.

Đorović živi u drugom selu, a bio je u obilasku svoje kuće, čekajući da mu je dograde i za koju je temelj sam postavio.

Pretnja prijavljena Kforu i policiji 

Pretnju je prijavio najpre Kforu, a onda je kasno uveče stigla i policija.

Ispričao je šta mu se dogodilo i preneo da više ne sme da ode do svog imanja.

"Ne znam šta me tamo čeka. Ne poznajem osobu koja mi je pretila i nisam siguran da neće nešto da preduzme", sa oprezom priča Đorović.

Ne zna šta može da bude povod za pretnju, ali pretpostavlja da je imanje u pitanju i namera da ga komšije bespravno koriste.

U Drenovčiću osim njega nema više Srba, a od pre tri godine otkako se vratio, u selu obrađuje oko 20 hektara svoje i zemlju svojih stričeva i ujaka.

Izvor: RTS

KiMKlinaDrenovčićpovratnik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva