:

:

TV Most

clock

Jul 26, 2019   18:06

0

220

Povređeni pripadnici Kopnene vojske stabilno i dobro

Zdravstveno stanje pripadnika 21. bataljona veze Kopnene vojske, povređenih kada se juče u blizini brda Pržar kod Vranja prevrnuo autobus privatnog prevoznika kojim su se vraćali sa redovnog zadatka, je stabilno i dobro.

Povređene vojnike obišao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom Uglješom Jovičićem.

"Na bolničkom lečenju u Vojnoj bolnici Niš primljeno je 10 pripadnika Vojske Srbije. Radi se o pacijentima koji su ostavljeni na opservaciji zbog toga što priroda njihovih povreda to zahteva. Od toga, dvojica povređenih imaju teže povrede - frakture zgloba ramena. Ambulantno je, takođe, pregledano i otpušteno na kućno lečenje još 13 pripadnika Vojske Srbije", izjavio je načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš Nebojša Đenić.

Pukovnik Đenić je istakao da nema životno ugroženih i da će osim dvojice teže povređenih, koji će ostati duže na bolničkom lečenju, ostali biti otpušteni na kućno lečenje u toku iduće nedelje.

U Vojnu bolnicu Niš pacijenati su primljeni jutros i juče u popodnevnim i večernjim časovima, nakon što im je ukazana pomoć u Zdravstvenom centru Vranje.

"Moram da pohvalim kolege iz Zdravstvenog centra Vranje koji su odlično i profesionalno odradili svoj posao, tako da su pacijenti primarno dobro sagledani i zbrinuti, a samim tim spremljeni za ovu evakuaciju i nastavak njihovog lečenja", poručuje dr Đenić.

Komandant 21. bataljona veze Kopnene vojske major Ljubiša Pajić izjavio je da se povređeni pripadnici tog bataljona dobro osećaju, da se zdravstvena zaštita odvija po planu i da je nega sa ciljem njihovog oporavka maksimalna.

On je zahvalio Vojnoj bolnici Niš i Zdravstvenom centru Vranje što su vojnicima ukazali neophodnu medicinsku pomoć.

Izvor: RTS

Vulinposetavojnicipovređeni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva