:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 19, 2019   9:32

0

263

Povređeno 26 osoba u zemljotresu u Japanu

Najmanje 26 osoba je povređeno, od kojih jedna teško, nakon što je zemljotres jačine 6,7 stepeni pogodio u utorak severozapadni deo Japana.

Kako prenosi japanska agencija Kjodo, 17 ljudi je povređeno u prefekturi Jamagata, po četiri u perfekturama Nigata i Mijagi, i jedna u perfekturi Išikava, u zemljotresu koji je pokrenuo klizišta i doveo do nestanka struje u pojedinim oblastima.

Za sada nije prijavljeno da je iko nestao u zemljotresu, saopštila je Agencija za upravljanje požarima i katastrofama.

Zemljotres se dogodio u utorak oko 22.20 po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a pojedini stanovnici rekli su da nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Japanska Meteorološka služba saopštila je da je, pošto je izdato upozorenje na cunami, prvi talas pogodio obalu ostrva Avašima, kao i obalu Sakate, koja se nalazi u okrugu Jamagata.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijh sedam jedinica nije u funkciju od 2012. godine.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Izvor: Танјуг

Japanzemljotrespovređeni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva