:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 06, 2019   16:59

0

308

Požar na Malom Zvečanu lokalizovan

Danas  oko 16 časova na Malom Zvečanu na površini koja se graniči sa naseljem Sunčana Dolina izbio je požar koji je zahvatio popvršinu od blizu pola hektara niskog rastinja i šume. Ekipe vatrogasnih Jedinica  Zvečan i Kosovska Mitrovica su brzom akcijom uspele da lokalizuju ovaj požar.

Kako je za televiziju Most izjavio  komandir Vatrogasne jedinice Zvečan  Vladan Radomirović  požar je prema rečima očevidaca pruzrokovan tako što je kamion koji se kretao u pravcu Zvečana zakačio električni vod koji se otkinuo i zapalio rastinje.

Još jedan požar desio se u 15 časova u Zvečanu, izgoreo je trafo pored policijske stanice.Ovaj požar prouzrokovao je nestanak električne energije. Ekipe Elektodistribucije su brzo otklonile kvar.

I na lokaciji Bresnica desio se šumski požar kao i na deponiji u Kosovskoj Mitrovici.Sve vatrogasne jedinice su na terenu i u stalnoj pripravnosti.

Radomirović kaže da je ovo 75 požar od prvog marta i da je u većini slučajeva  uzrok ljudski faktor.On je još jednom apelovao na građane da vode računa kako nebi ugrozili svoju  i bezbednost građana. Dodaje da će za svaku nepažnju,odnosno  izazivanje požara biti primenjene stroge kazne po Zakonu o zaštiti od požaru.

Izvor: TV Most

požarMali Zvečanlokalizovan

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva