:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2019   12:29

0

220

Poziv Srbima da izađu na lokalne izbore u četiri opštine na KiM

Završna konvencija Srpske liste za lokalne izbore u četiri opštine na severu KiM održana je u Zvečanu. Poziv Srbima da glasaju u nedelju kandidati Srpske liste uputiće i u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Izbori se održavaju u vanrednim uslovima. Ovde kažu da su nametnuti odlukama centralnih institucija u Prištini, a pošto su predsednici četiri srpske opštine na severu podneli ostavke nakon uvođenja takse od 100 odsto na srpske proizvode.

Uprkos tome što taksa još nije ukinuta predstavnici Srpske liste odlučili su da učestvuju na izborima i da time pokažu da ne odustaju od borbe za prostor na kome žive.

Kažu da se izlaskom na izbore šalje poruka jedinstva srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

"Ovi izbori su izbori opstanka, i zato 19. maja pokažimo da slogom i jedinstvom možemo da se borimo za opstanak", poručio je na konvenciji u Zvečanu kandidat Srpske liste Vučina Janković.

"Kada ne vidite rešenje, pogledajte u zvečansku tvrđavu i zastavu koja se na njoj vijori. Dok se ona vijori ima nade za opstanak", istakao je Janković.

Predizborna konvencija Srpske liste u toku je u Kosovskoj Mitrovici, gde će biti predstavljen Goran Rakić. Sledeći skup je u Zubinom Potoku, a onda u Leposaviću.

Poruka je da birači vanredne izbore shvate najozbiljnije.

Na vanrednim izborima u nedelju 19. maja nastupiće i kandidati Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredeljenje. 

Izvor: RTS

KiMSrpska listaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva