:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2020   11:34

0

205

PR: Ustavni sud donosi odluku o sutrašnjoj sednici posle 12h

Iako je zbog 1. maja neradni dan, prištinski Ustavni sud će razmatrati zahtev Samoopredeljenja da obustavi sutrašnje skupštinsko glasanje o novoj vladi, koju bi trebalo da vodi funkcioner DSK Avdulah Hoti.

 

Ustavni sud će razmatrati i ocenu ustavnosti odluke predsednika Hačima Tačija da imenuje Hotija za premijera.

Kako prenosi prištinski sajt Reporteri, prištinski Ustavni sud uputio je predsednici kosovske skupštine Vjosi Osmani zahtev da svim poslanicima bude omogućeno da, ako žele, daju komentar u vezi sa slučajem koji je u četvrtak Samoopredeljenje poslalo u Ustavni sud.

Ustavni sud poručuje zakonodavcima da imaju priliku da iznesu svoje komentare na dva pitanja.

Prvo, u vezi sa zahtevom Kurtijeve stranke za obustavu glasanja o Hotijevoj vladi, i to mogu učiniti do danas u 12 časova, prenosi Kosovo onlajn.

Poslanici takođe mogu poslati svoje komentare sudu sa mišljenjem da li je predsednik postupao u skladu s Ustavom u vezi sa njegovom odlukom da imenuje Avdulaha Hotija za premijera.

To mogu da urade do 8. maja u 16 časova.

Kosovski pokret Samoopredeljenje odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija juče je najavio da će se, nakon što je Tači zvanično dao mandat Hotiju da formira novu vladu, žaliti Ustavnom sudu i tražiti ocenu ustavnosti.

Izvor: T a n j u g

KosovoUstavni sudpremijerAvdulah HotiSamoopredeljenjeAljbin Kurti

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva