:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2019   20:59

0

243

Prati se situacija sa ledom, nema razloga za obustavu plovidbe

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prati situaciju na Dunavu, Savi i Tisi i trenutno nema razloga za obustavu plovidbe, iazjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

Veljko Kovačević je naveo da su noćas primećeni delovi razbijenog leda na reci Tisi, koji su nastali radom mađarskih ledolomaca na reci Maroš, na teritoriji Mađarske.

"U pitanju su manji komadi leda koji se tokom spuštanja zaustavljaju uz obalu Tise, a oni delovi leda koji se ne nasukaju na obalu doći će do brane kod Novog Bečeja, gde će ih službe Lučke kapetanije u Senti izvući na obalu", objasnio je Kovačević.

Kovačević je, kako je saopšteno, rekao da je za svaki slučaj kompletna mehanizacija preduzeća "Ivan Milutović" stavljena na raspolaganje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Ne očekujemo da će biti razloga za njihovo angažovanje, pre svega zato što u nizvodnom delu Tise nema leda, kao ni na Savi i Dunavu, te stoga ne postoje ni razlozi za obustavu plovidbe", zaključio je Kovačević.

Izvor: Taнјуг

rekeled
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva