:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 11, 2019   14:00

0

199

Pratimo šta se dešava u svetu, da izvučemo najviše za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je video da jučerašnji sastanak o formiranju jedinstvene ekonomske zone sa Albanijom i Severnom Makedonijom nije naišao na simpatije u našoj javnosti, a reč je, kaže, o događaju koji će biti delom i od istorijske važnosti.

"Jer mi, Srbi, uvek više volimo ako nekog možemo da opsujemo. . . Jesi video kako mu je odbrusio, kako mu je rekao. . . Pa, onda naslov na portalima: ''Strava i užas, Vučić ga uništio''. Ja to ne mogu, to tražite od drugih političara. Juče smo radili nešto za šta mislim da je delimično od istorijskog značaja, mislim da će se o tom novosadskom samitu pisati u našim knjigama i za 30 godina kada budemo bolje razumeli sopstvenu realnost, a ne sopstvene želje", kazao je Vučić.

On je na pitanje kako dalje sa EU, kada je Francuska poslala signal da nije spremna za otvaranje pregovora sa te dve zemlje sve do marta, ukazao na neke procese u Evropi.

On je rekao da u našim medijima uopšte nije bilo vesti da je francuska kandidatkinja za komesara Silvija Gulard odbačena u EP, a to je glavna vest u celoj Evropi jer je to bio kontraudarac EPP i nekih drugih direktno Emanuelu Makronu.

"Možete da mislite kakvi su sada njihovi odnosi kada treba da donesu neku važnu odluku o Zapadnom Balkanu. A to nigde nije vest, niko to neće da čita, sve nam se svelo na klikove", primećuje Vučić.

Zato se, kaže, juče trudio da najveću pažnju posveti nečemu za šta misli da će biti od najveće važnosti i delimično od istorijske.

"Trudimo se da pratimo šta je to što se zbiva u Evropi i svetu i da uvek izvučemo najviše za Srbiju i za svoj narod", rekao je on.

Izvor: Танјуг

VučićZaevRama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva