:

:

TV Most

clock

Decembar 31, 2019   17:16

0

241

Prava Crna Gora: Milačiću produžen pritvor, počinje štrajk glađu

Predsedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, nakon saslušanja u osnovnom tužilaštvu, danas je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata, posle čega je Milačić izjavio da počinje štrajk glađu, saopštila je Prava Crna Gora.

"Nakon višečasovnog ispitivanja, državna tužiteljka je u vremenskom trajanju od dva sata napustila zgradu suda, ostavivši predsednika Prave Crne Gore da čeka, da bi se u nju vratila sa očigledno pripremljenim diktatom - rešenjem o zadržavanju", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, po izlasku iz tužilaštva, a pri sprovođenju u policijski auto, Milačić izjavio da započinje štrajk glađu.

On je zadržan juče nakon saslušanja u Upravi policije, a na teret mu se stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Šetnja u glavnom gradu bila je organizovana nakon molebana u hramu Hristovog Vaskrsenja, a stranka je juče saopštila da ju je organizovao "narod samoinicijativno", a protiv Zakona o slobodi veroispovest.

Kako se danas napominje, Milačiću je zadržavanje određeno zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi za udaljenje prema Krivičnom zakoniku.

"Okolnosti koje su navedene u rešenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na svedoke koji nisu indetifikovani, dakle N.N. svedoke, govori o tome da se radi o monitarnom političkom procesu", ocenila je Prava Crna Gora.

Na ovaj način, kako se ukazuje, pogažena su najosnovnija ljudska prava, da otac dvoje maloletne đece, u noći Nove Godine 31. decembra ne bude skupa sa najužom porodicom.

Prava Crna Gora je najoštrije osudila zloupotrebu institucija u političke svrhe, psihičko i fizičko iscrpljivanje u danima praznika i porodičnih okupljanja koja su, ne prvi put, primijenjena na lideru stranke.

Milačić iz zatvora, kako se navodi, "poručuje onima koji se mole Bogu, koji su zagazili ulice, koji su po zatvorima i bolnicama zbog ove borbe, koji imaju časne namere i ne žele nikome zlo, niti da se odreknu svoje časti i obaveze, da je potpuno uz njih i sa njima".

Poručuje i da ga "neće slomiti, ma koliko nas gušili, poslušnici režima i zlonamerni predstavnici konstantnog političkog i medijskog marginalizovanja i ćutanja", kaže se u saopštenju Prave Crne Gore.

Izvor: Saopštenje

Crna GoraMilačićPrava Crna Gorapritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva