:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2020   19:35

0

308

Prebijanja srpskih mladića sraman, nedopustiv čin kojim se krše osnovna ljudska prava

Srpska lista najoštrije osuđuje najnoviji brutalni napad na Srbe od strane kosovske policije na obeležavanju Vidovdana, na Gazimestanu, i zahteva najhitnije pronalaženje i kažnjavanje odgovornih za ovu institucionalnu represiju na veliki srpski praznik.

Prebijanja srpskih mladića uz šovinističke parole je sraman, nedopustiv čin kojim se na najbrutalniji način krše osnovna ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji, a čitava javnost podseća na težinu života našeg naroda, saopštila je večeras Srpska lista.

Licemeran je izgovor da su mladići isticanjem srpske zastave provocirali druge, posebno ako se zna da se širom Kosova i Metohije vijore zastave Albanije, koja nije zvanična zastava čak ni za kosovske Albance, a posebno nije za Srbe.

Istovremeno podsećamo da je od februara meseca više od 30 napada u kojima su žrtve Srbi ostalo nerasvetljeno, pa je očito policija efikasna samo kada treba maltretirati i prebijati Srbe.

Ovakvo derogiranje prava našeg naroda je apsolutno neprihvatljivo, što će zvaničnici Srpske liste istaći u razgovorima sa nadležnim ministrima u narednim danima.

Srpska listaVidovdanGazimestanhapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva