:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 07, 2023   13:10

0

155

Pred sudskim većem na pripremnom ročištu Gavrilo Milosavljević se izjasnio da nije kriv

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini održano pripremno ročište u slučaju Gavrila Milosavljevića iz Istoka, uhapšenog zbog navodnog ratnog zločina.

Gavrilo Milosavljević se pred sudskim većem nakon čitanja optužnice izjasnio da nije kriv.

Advokat Vasić izjavio je da će predati prigovor sudu povodom nekih dokaza koji su nezakonito pribavljeni.

"Tužilac je danas pročitao optužnicu sa kojom smo se mi u međuvremenu upoznali, gde smo primili spise. Blagovremeno ću da predam prigovor koji smatram da treba uputiti sudu povodom nekih dokaza koji su nezakonito pribavljeni, u pogledu same osnovane sumnje, u pogledu svega ostalog što mislimo da u ovoj optužnici nedostaje. Sud će o tome odlučivati u nekom narednom kratkom periodu i očekujem da ukoliko ne bude hrabrosti bolje da se ova priča saseče sada, da već početkom naredne godine uđemo u sudnicu i počnemo sa pravnim pretresom, gde će se, sto posto sam siguran, dokazati da je Gavrilo potpuno nevin za ono za šta ga tereti specijalno tužilaštvo", rekao je Vasić.

Ističe da ovo nije faza kada se može detaljnije govoriti o optužnici. "Imao sam jednu potrebu, iako kažem da nije bilo ni vreme ni mesto danas tome, da sudu ukažem samo na jednu činjenicu, a to je da je prostim čitanjem tri izjave tog jedinog svedoka moguće zaključiti neke stvari o njegovom kredibilitetu", rekao je Vasić.

Navodi da neće predati predlog za ublažavanje pritvora, jer kako kaže, unapred zna da će on biti odbijen.

"Da predajem predloge za koje znam da će biti odbijeni ne ide u prilog niti mom branjeniku, niti sudu, niti specijalnom tužilaštvu. Ja ću još malo sačekati, možda je ipak potrebno da se taj jedan svedok sasluša pa da svi mi koji budemo prisutni i koji budemo videli to možda drugačije sagledamo sve ove stvari koje se čine sada bombastičnim", odgovorio je Vasić na pitanje novinara.

Milosavljević je uhapšen 2. decembra prošle godine. Optužnica protiv njega podignuta je godinu dana nakon što je uhapšen.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva