:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2022   9:23

0

158

Predsednica Skupštine danas vraća ispravljeni Zakon Đukanoviću  

Predsednica Skupštine Crne Gore najavila je da će danas predsedniku države Milu Đukanoviću dostaviti ispravljeni propratni akt o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku na potpisivanje.

Đukanović je juče vratio Skupštini po drugi put usvojene izmene i dopune Zakona o predsedniku, zbog faktografskih grešaka u nazivu ovog akta.

Đurović je za TVCG sinoć rekla da će ispravljeni akt predsedniku uputiti danas.

Sutra ujutru će biti ponovo dostavljen prateći akt, jer je Zakon već dostavljen, kazala je Đurović.

Ona je rekla da izmenjeni Zakon o predsedniku nije moguće opozvati, da to može samo predlagač, a kada je reč o mišljenju Venecijanske komisije treba, kaže, posmatrati u celosti, jer se u njemu ne posmatra pojedinačno samo Zakon o predsedniku.

Imam osećaj da se izveštaj VK posmatra kao "švedski sto", svako iz njega izvlači samo ono što mu odgovara i što se uklapa u njegove mišljenje, kaže Đurovićeva.

Navela je da su izmene i dopune Zakona o predsedniku predložene u cilju traženja deblokirajućeg mehanizma, koji je, kako navodi vrlo blizak onome što je VK predlagala 2007., a da o pitanju ustavnosti ovog zakona može da odluči jedino Ustavni sud.

Očekuje da će ovog puta Đukanović potpisati izmenjeni zakon i veruje da, kako kaže, neće ući u direktno kršenje Ustava. Na pitanje da li nakon svega postoji opasnost od međunarodne izolacije Crne Gore, Đurović navodi da je interes nekih struktura da se stvori slika da je nova parlamentarna većina antievropska.

Parlamentarna većina je jasno pokazala da želi da formira sve institucije u Crnoj Gori i da želi da Crna Gora ide napred ka EU, navela je Đurović.

Od Đukanovića ocekuje da nakon stupanja na snagu izmenjenog Zakona, predloži kandidata parlamentarne većine Miodraga Lekića za mandatara.

"Ja sam ubeđena da posle svega ovog što smo prošli da će partije parlamentarne većine to pitanje na najbrži način rešiti", navela je Đurović.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraZakon o predsedniku
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva