:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2019   18:05

0

195

Predsednički izbori ključan uslov za Severnu Makedoniju

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ocenili su danas da je uspešno sprovođenje fer, demokratskih i slobodnih predsedničkih izbora ključno i prioritetno za vladu u Skoplju, prenosi TV Telma.

Istovremeno, od opozicije u Severnoj Makedoniji se očekuju konstruktivan pristup i učešće na tim izborima, kao i u reformskim procesima, istaknuto je tokom susreta Zaeva i Mogerinijeve u Briselu.

Razgovorima su prisustvovali i zamenik premijera Severne Makedonije Bujar Osmani, ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov i ministarka odbrane Radmila Sekjerinska.

Zaev je izrazio ličnu zahvalnost zbog održavanja Saveta za stabilizaciju i pridruživanje u ovom značajnom periodu za Republiku Severnu Makedoniju.

Tokom susreta bio je pozdraljen snažan napredak Republike Severne Makedonije u ispunjenju reformske agende.

Mogerinijeva je, takođe, ohrabrila vladu u Skoplju da pre juna sprovede preostale mere za zaokruživanje reformi predviđenih u zaključcima Evropskog saveta, iz juna prošle godine.

Tokom susreta Zaev-Mogerini bilo je zaključeno da Republika Severna Makedonija ima puno razloga da se nada pozitivnim signalima od svih Evropskih institucija u narednom periodu.

Izvor: Танјуг

S.Makedonijapredsednički izbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva