:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2023   17:20

0

126

Predsednik Albanije ponovo zatražio od Galagera da Vatikan prizna takozvano Kosovo

Predsednik Albanije Bajram Begaj primio je danas sekretara Svete stolice za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama, nadbiskupa Pola Ričarda Galagera od koga je ponovo zatražio da Vatikan prizna tzv. Kosovo.

Begaj je ocenio da bi to poslužilo kao velika podrška, kako je rekao, najnovijoj državi u Evropi, preneo je "Reporteri".

On je istakao potrebu za povećanom podrškom svih važnih aktera tzv. Kosovu i njegovim građanima, kao i dijalogu između Beograda i Prištine koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije, koji podržavaju SAD.

Ističući odlične međudržavne odnose Albanije i Vatikana, ali i duhovne odnose albanske katoličke zajednice i Svete stolice, predsednik Albanije je pozdravio Galagerovu posetu Albaniji i ocenio da je to potvrda ovih odnosa.

Begaj se posebno osvrnuo na izuzetnu ulogu i doprinos koji je Sveta stolica imala i ima za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju predsedništva Albanije, dvojica sagovornika su se fokusirali i na uticaj ruskog napada na Ukrajinu na region Zapadnog Balkana i svest o značaju koji ovaj region ima za stabilnost evropskog kontinenta.

Izvor: T a n j u g

KiMVatikanAlbanijaBajram Begaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva