:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2019   21:11

0

246

Predsednik BNV-a Esad Džudžo podneo ostavku

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo podneo je neopozivu ostavku na mesto većnika u tom organu. Na sednici BNV-a umesto Esada Džudža izabrana je Jasmina Curić, bliska saradnica Sulejmana Ugljanina.

Jasmina Curić je diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu i većnica je liste "Samoopredeljenje" dr Sulejmana Ugljanina.

Ranije je medijima dostavljena ostavka Esada Džudža, ali u Bošnjačkom nacionalnom vijeću tvrde da nije podneta po proceduri, već da je Džudžo razrešen svih dužnosti.

Džudžo je u pisanoj formi ostavku dostavio predstavnicima lista "Samoopredeljenje" i "Vakat je" – Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu.

Nakon previranja u Bošnjačkom nacionalnom vijeću nastalih protekle nedelje kada je Esad Džudžo, predsednik tog veća, odbio da potpiše inicijativu za uspostavljanje "specijalnog statusa Sandžaka" – SDA i lista "Samoopredeljenje" Sulejmana Ugljanina traže Džudžovu smenu.

Inicijativu o specijalnom statusu Sandžaka upućenu rukovodstvu Srbije i Crne Gore Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare protekle sedmice predstavio kao jedino rešenje za Bošnjake.

Džudžo je rekao da za potpisivanje inicijative nije imao saglasnost većnika liste "Vakat je" (bliskih Rasimu Ljajiću) i liste Muamera Zukorlića.

Sednici Bošnjačkog nacionalog vijeća prisustvovallo je 18 od 35 većnika lista "Samoopredeljenje" dr Sulejmana Ugljanina, "Vakat je" (bliskih Rasimu Ljajiću) i liste Muamera Zukorlića.

Izvor: RTS

SNVEsad DžudžoostavkaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva