:

:

TV Most

clock

Jul 15, 2019   8:29

0

115

Predsednik Francuske dovodi "Juronjuz" u Srbiju

Televizija "Juronjuz" dolazi u Srbiju, piše Blic, navodeći da je ugovor potpisan prošle nedelje i da će izvršni direktor te kuće Majkl Piter biti u delegaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona koji danas stiže u Beograd.

 

U saopštenju u kojem se najavljuje dolazak tog kanala, istaknuto je da "Juronjuz" namerava da promoviše pouzdane i nezavisne medije u Srbiji, a potencijalno i na drugim teritorijama gde je srpski jezik u upotrebi.

"Pokretanje 'Juronjuz Srbija' predstavlja deo strateške ambicije 'Juronjuza' da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svetu. Nastavlja da se razvija kao globalni medij koji nudi sadržaj prilagođen očekivanjima lokalne publike", piše u saopštenju. 

Ugovor je potpisan sa grupom HD-Vin, kompanijom koja pripada nacionalnom telekomunikacionom operatoru "Telekomu Srbija". 

Biće zaposleno skoro 100 ljudi na lokalnom nivou, a glavnog urednika i uređivački odbor srpskog kanala odabraće "Juronjuz".

"Juronjuz Srbija" će koristiti evropski uređivački sadržaj matične kompanije. Sa druge strane, "Juronjuz" će imati koristi od sadržaja koji proizvodi lokalna franšiza u regionu.

Generalni direktor "Juronjuza" Majkl Piters, ujedno i član francuske službene delegacije u državnoj poseti, izrazio je svoje oduševljenje povodom pokretanja kanala. 

"Pokretanje 'Juronjuz Srbija' je još jedna potvrda o stepenu pouzdanosti i atraktivnosti brenda 'Juronjuz'. U proteklih 25 godina, 'Juronjuz' je postao priznati i kredibilni medij, posebno zahvaljujući našoj 'ol vjuz' (sva mišljenja) uređivačkoj politici, koja garantuje nepristrasan tretman vesti", rekao je Piters.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk zahvalio je "Juronjuzu" na poverenju koje je kompaniji HD-Vin ukazano partnerstvom, jer se, prema njegovim rečima, nedvosmisleno potvrđuje da kompanija posluje po visokim evropskim standardima.

Izvor: RTS, T a n j u g, Blic

MakronJuronjz tv
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva