:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2019   14:01

0

252

Predsednik najavio reforme u VS, staje se sa kupovinom oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas doneta odluka da se krene u dodatne sistemske reforme srpske vojske, ali da to ne znači novu kupovinu oružja kako se to često interpretira u našoj zemljii, već će se čak stati sa nabavkom novog oružja.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Vučić je rekao da će država raditi na daljem osnaživanju srpske vojske i da po tom pitanju naša zemlja može mnogo toga da nauči od Belorusije.

Kako je rekao, na temu daljih reformi armije danas je razgovarao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba VS Milanom Mojsilovićem.

"Mi ćemo ići na dodatne reforme naše vojske, da je pravimo još mobilnijom, još bržom u sistemskom smislu. To ne znači kupovinu oružja, kao sto naši ljudi misle, naprotiv, čak ćemo da stanemo sa kupovinom oružja ali ćemo da razvijamo na pametan način kompletan sistem odbrane i da budemo mnogo snažniji nego što smo danas", rekao je Vučić.

Od Belorusije, dodaje, po tom pitanju naša zemlja može mnogo toga da nauči.

Izvor: Танјуг

VučićVojska Srbijenaoružanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva