:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2020   16:05

0

38

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Sema Fabricija.

Ambasador Fabrici je čestitao predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću stupanje na dužnost i izrazio uverenje da će dobra saradnja ostvarna na mestu šefa diplomantije biti nastavljena i na novojfunkciji.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornika sa trenutnim aktivnostima i prioritetima rada Narodne skupštine u predstojećem periodu. Istakao je spremnost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine. Informisao je sagovornika da je Narodna skupština već unela niz promena u svom radu koje za cilj imaju unapređenje rada, a koje su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije. Podvukao je da će Narodna skupština svojim radom i aktivnostima nastojati da na najbolji način doprinese procesu evropskih integracija Republike Srbije. 

Predsednik Narodne skupštine je obavestio da će, u dogovoru sa predsednikom Republike i predsednicom Vlade, u Narodnoj skupštini uskoro biti organizovana sednica koja će biti posvećena razmatranju Izveštaja Evorpske komisije o napretku Republike Srbije za 2020. godinu. Ovo će biti prvi put da se o Izveštaju o napretku razgovrara u plenumu. 

Sagovornici su razgovarali o međustranačkom dijalogu i palnovima za njegov nastavak, u skladu sa ranijim dogovorima postignutim između predstavnika Evrospkog pralamenta i tadašnje predsednice Narodne skupštine. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavio je da će nakon usvajanja budžeta ovom pitanju biti posvećena posebna pažanja i da će, u tom kontesktu, uskoro inicirati razgovor sa Dejvidom Mekalisterom, predsedavajćim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta, kako bi razmenili mišljenja o međustranačkom dijalogu,temama koje bi on obuhvatio, učesnicima, vremenskom okviru i dr. 

Ambasador Fabrici je istakao važnost koju EU pridaje nastavku međustaranačkog dijaloga i pozdravio spremnost za njegov skori nastavak. Pozitivno je ocenio iicijtivu da se Izveštaj Evropske komisije o napretku Rebulike Srbija razmatra u Narodnoj skupštini. Pozdravio je promene u radu koje je Narodna skupština počela da sprovodi i izrazio spremnost EU da pruži svu pomoć i podšku za dalje unapređenje efikasnosti rada Parlamenta. Ambasador Fabrici je podvukao i važnost uključivanja organizacija civilnog društva u legislativni proces.

Izvor: TV Most, saopštenje

DačićFabriciEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva