:

:

TV Most

Foto: RIK

clock

Januar 15, 2022   1:06

0

257

Predsednik RIK-a: Janković priveden bez ikakvog pravnog osnova

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević je na 33. sednici RIK-a obavestio članove o privođenju koordinatora RIK na teritoriji Autonomne pokrajine Kosova i Metohije. 

„U obavezi sam da vam saopštim, da nas je naš kolega i koordinator RIK-a za KiM, Marko Janković obavestio da su ga pripadnici Kosovske policije priveli, prilikom prevoza izbornog materijala na administrativnom prelazu Merdare, bez ikakvog pravnog osnova.

Koordinator RIK-a se nalazio u pratnji dva kamiona koja su prevozila izborni materijal za glasanje na predstojećem referendumu na Kosovu i Metohiji, koji je bio najavljen OEBS-u na KiM. Prema poslednjim informacijama, nalazi se u mestu Lužani, 15 kilometara od administrativnog prelaza Merdare.

Takođe, pripadnici Kosovske policije zaplenili su dva kamiona koja su prevozila izborni materijal i priveli i vozače kamiona, kao i Markovog vozača.

Materijal je trebao da bude predat predstavnicima misije OEBS, koja je na KiM kao i u proteklim izbornim ciklusima organizovala vršenje izbornih/referendumskih radnji.

Pravo izjašnjavanja građana na republičkom referendumu je jedno od najvažnijih građanskih prava, koje na ovaj način privremene institucije na KiM ne poštuju“, izjavio je Dimitrijević.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRIKDimitrijevićJankovićprivođenjekosovska policijareferendumzaplenaizborni materijal
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva